4 råd til behandling af hårtab efter fødsel

Mange kvinder oplever et markant hårtab umiddelbart efter fødslen. Er du en af dem, bør du læse med her om behandling af hårtab efter fødsel. OBS: Vi anbefaler at du har læst vores artikel omkring kvindeligt hårtab.

behandling af hårtab efter fødselHårtab efter fødslen er meget naturligt – især for førstegangsfødende. Oftest skyldes det hormonelle forandringer i kroppen, hvorfor tab af håret eller tyndt hår er meget naturligt efter fødslen. Der er derfor ikke noget at være bekymret for – men selvfølgelig er det en stressfaktor i hverdagen, når man reder totter af hår ud efter badet.

Såfremt du ammer er der bestemte typer behandlinger, vi fraråder. Disse behandlinger er f.eks. minoxidil behandlinger, da disse oftest indeholder alkohol. Af hensyn til barnet bør disse kun bruges i samarbejde med din lokale praktiserende læge. Vi har dog listet 4 gode råd til behandling af hårtab efter fødsel. Læs med her.

1. Benyt et vitamintilskud til behandling af hårtab efter fødsel

Vi har i tidligere blogposts anmeldt TRX2 pillerne mod hårtab. Disse piller består af en lang række vitaminer som styrker hårets vækst – heriblandt det veldokumenterede B-vitamin, Biotin. Vitaminer er i al særdeleshed den bedste behandling mod hårtab efter fødslen, da de er en naturlig behandling og derfor ikke skader din krop. Ydermere indeholder TRX2 vitaminerne zink, jern, D-vitamin og selen, hvilket alle bidrager til en sund og fyldig hårvækst.

Der findes et utal af produkter på markedet, men af vores erfaring er det engelske produkt TRX2 det absolut bedste vitamintilskud mod hårtab. Produktet er udviklet af forskere på Oxford University, og har altså derfor en del videnskabelig validitet bag sig. Du kan læse mere om TRX2 på linket herunder:

LÆS MERE OM TRX2 HER

2. Start eller vedligehold en sundere livstil

For at hjælpe behandlingen mod hårtab på vej, er det vigtigt at opretholde en sund livsstil. Motion og sund kost er grundelementer for sundt hår, da den sunde kost bidrager til vitaminer og øget blodcirkulation til hårsækkene, hvorved de trives bedst. Vi anbefaler derfor at begynde den slanke linje med en sund, varieret kost, og et fornuftigt træningsprogram. Indtag dagligt vitamintilskud, spis grønt og gerne masser af fisk – Omega3 fedtsyrer virker fantastisk til at styrke hår og negle.

3. Benyt en shampoo mod hårtab.

Der findes mange forskellige shampooer mod hårtab – og selv dem fra Matas burde virke fint. Det er dog vigtigt at understrege, at shampoo’s burde benyttes som supplement til andre behandlingsformer, og ikke som enestående behandling. Shampoo’s arbejder nemlig udefra og ind, hvorfor det ikke kan ændre på grundstenen til problemet, hvilket ofte er manglende blodcirkulation eller vitaminmangel. Vælger du dog at benytte en shampoo, anbefaler vi at kigge efter en med det aktive stof prostagladin, hvilket er bevist at kunne kick-starte hårfolliklernes vækstcyklus.

4. Undgå hyppige hårvask

Mange af os er blevet opdraget med, at det er hygiejnisk at vaske hår hver dag når vi er i bad. Fakta er desværre, at overdreven hårvask slet ikke er sundt for håret. Faktisk bør længere hår blot blive vasket max. 2 gange om ugen.

Ved overdreven hårvask risikerer du at udtørre håret fra dets naturlige fedtstoffer, og derved mangler håret den fornødne næring til at gro. Vi anbefaler derfor at skære ned på hårvasken hvis du oplever hårtab efter fødslen.

Ønsker du at læse mere om behandling af hårtab, kan du gøre det på linket her.

2 Comments

  • Hej Hair24
    Jeg vil bare kort sige tak for den gode guide. Jeg mistede en del hår umiddelbart efter jeg fødte min skønne Noah. Jeg har benyttet TRX2 og Matas den stribede shampoo mod hårtab, og nu 1½ måned efter er håret virkelig begyndt at komme tilbage. Det er vidunderligt.

    Mange tak knus Lotte

  • Jeg læste en tråd på baby.dk hvor denne artikel blev nævnt. Må sige jeg er positivt overrasket over jeres viden. Jeg vil bestemt prøve TRX2, nu jeg har haft problemer med hårtab efter min fødsel af lille Alberte på nu 6 uger 🙂 Tusind tak

Skriv et svar