Top 3 vitaminer mod hårtab

Sandheden er, at hårtab er en meget kompleks fysisk proces, som involverer alt fra genetik til hormoner og vaner. Når man taler om hårtab, nævnes ofte interne og eksterne årsager. De interne er dem, som vi har svært ved at gøre noget ved, og omhandler typisk hormonelle forandringer og genetisk bestemt hårtab. De eksterne derimod, er vi 100% selv herre over, og kan på den vis bekæmpe hårtab. Disse inkluderer kost, motion, næring og lignende.

I denne artikel har vi listet 3 af de vigtigste vitaminer, du bør indtage, hvis du ønsker at bekæmpe dit hårtab. Disse kan både indtages igennem en varieret og sund kost, men ligeledes igennem vitamin-supplementer. For mere information om vitamin supplementer, læs evt. vores produkt anmeldelse af trx2 mod hårtab.

1. Fiskeolie mod hårtab

vitaminer mod hårtabFiskeolie har i flere år været et hit blandt sundhedsfolk – og med rette grund. Fiskeolie er rigt på forskellige fedtsyrer, som styrker både hud, negle og hår. Især Omega-3 fedtsyrer har gode egenskaber, når det kommer til at bekæmpe hårtab. Faktisk er det i et studie fra 2015, udgivet i Journal of Cosmetic Dermatology, bevist, at Omega-3 fedtsyrer styrker hårets tykkelse og hæmmer inflammation i hovedbunden, som kan forårsage hårtab.

Den nemmeste måde at få rigeligt med Omega-3 fedtsyrer er selvfølgelig igennem fiskeolie supplementer. Det er dog muligt at få nok af disse gode fedtsyrer igennem en balanceret kost. Fødevarer, som er rige på omega-3 inkluderer f.eks. laks, makrel, tun, æg, valnødder og lignende.

2. Zink

Zink er et næringsstof, som har været bevist i mange år at kunne have positiv effekt på hårtab. De to typer hårtab telogen effluvium og alopecia areata har begge vist stor behandlingsfordel ved brug af et zink-kosttilskud.

3. B-vitamin og Biotin

Biotin er i særdeleshed et af de absolut vigtigste vitaminer, hvis du ønsker sundt hår. Biotin-mangel er et af de hyppigste årsager til hårtab, og ses ofte hos gravide kvinder eller kort efter fødslen. Læs bl.a. vores guide til behandling af hårtab efter graviditet.

Vores råd er at tage et multi B-vitamin, eller såvidt muligt forsøge at spise rigeligt med æg, bøf, kylling, avocado, nødder eller kartofler, som alle indeholder Biotin.

Skriv et svar