Bliver håret tørt og kedeligt?

Det er ikke utænkeligt, at dit hår i gennem tiden bliver tørt og kedeligt, usundt og ødelagt. Det er nok noget du har opdaget hvis du er vant til at være på vandet eksempelvis, hvor salt og sol har gjort sit værk og så er det altså ikke nok at have styr på det rette marine udstyr. Vejr og vind er en af de faktorer der har aller størst betydning for hvordan håret ser ud på ydersiden og det er uanset om det er sommer eller vinter. Her kan der være lidt ekstra behov for at styrke håret både inde fra og ud. Eksempelvis findes der kosttilskud der kan forsvare håret mod ydre påvirkninger, ligesom at den rette hårpleje er nødvendig for at give de bedste betingelser. 

Særligt behov for pleje om vinteren 

Om vinteren er der behov for lidt ekstra pleje af dit hår, for at det fortsat skal se sundt og rask ud, uden at tørre ud og flyve i alle retninger. Brug først og fremmest shampoo der er velegnet til tørt hår. Det samme gør sig gældende for en hårkur, der kan være medhjælp til at tilføre ekstra fugt. En af de ting som mange overser, er den balsam der kan være med til at forsegle håret og lade fugten blive i dybden efter en hårkur. Når først du har plejet dit trætte vinterhår i badet, så er du slet ikke færdig. Du kan fuldende din hårpleje, ved at anvende en god hårolie når håret er blevet tørt. 

Kosttilskud og sunde fedtsyrer 

En af de steder hvor du kan gøre en stor forskel for dit hår året rundt, er ved at indtage gode kosttilskud og sunde fedtsyrer på dagligt basis. Eksempelvis er biotin et af de tilskud, der vil komme til at gøre en markant forskel for hårets styrke og mindsker sandsynligheden for at det liver spaltet og knækker af. Fedtsyrerne, som du både kan indtage i form af omega 3 eller fisk og nødder fra din kostplan, tilfører fugt og smidighed til dit hår, hvor skørt det end lyder. Fedtsyrer sikrer den rette fedtbalance i hovedbunden, hvilket har en ekstrem stor påvirkning på, hvordan dit hår ender med at se ud. Skal du passe bedst muligt på dit hår og forebygge at det bliver skadet, så er det altså derfor ikke nok med udvortes hårprodukter. 

Skriv et svar