Alt du skal vide om hårtab

For mange mænd og kvinder er hårtab en realitet, og den fører ofte mentale udfordringer med sig. Mange mennesker ser nemlig deres hår som en del af deres identitet, og derfor kan det ødelægge disse menneskers selvværd og selvforståelse. Der er dog hjælp at hente, men det kræver den rette viden, hvis du skal kunne gøre noget ved problemet.

Hvorfor får man hårtab?

Der findes mange forskellige bud på, hvorfor visse mennesker oplever hårtab. Specielt for mange mænd skyldes hårtab deres gener, hvilket blandt andet ses hos mænd, der har høje tindinger eller får såkaldt ”måne”. For kvinder er hårtab derimod ofte hormonelt betinget. Derudover kan stress, ernæring, hårpleje også spille ind. Oplever du hårtab, er det derfor først og fremmest vigtigt at finde ud af, om du lider af vitaminmangel, om du spiser sund og varieret og om du lider af stress. Kan du nikke ja til en eller flere af disse ting, er det vigtigt at rette op på dette først.

Behandlingsmuligheder for hårtab

For rigtig mange mennesker er hårtab heldigvis forbigående, og derfor går det over af sig selv. Hvis hårtabet ikke går over af sig selv, eller hvis det kommer til at føles invaliderende, kan det være nødvendigt at kontakte en læge. Lægen kan diagnosticere dig og måske tilbyde dig behandling med medicin, som kan reducere og i mange tilfælde stoppe hårtabet helt. Udover medicin kan der også købes forskellige produkter i håndkøb, som kan afhjælpe problemet. Du kan eksempelvis købe forskellige midler med det aktive stof Minoxidil.

Hvis medicin ikke hjælper

Hvis dit hårtab er meget slemt, kan det være nødvendigt at få en hårtransplantation. Dette kan være en dyr affære, men for mange, der oplever psykiske udfordringer på grund af hårtabet, kan det være nødvendigt at ty til de dyre løsninger. Har du brug for hjælp til dette, så ansøg om et lån.

Skriv et svar