Sådan holder du dit hår sundt

Dit hår kan hurtigt blive slidt med tiden uden, at du selv har lagt mærke til det. Der er mange forskellige faktorer, der spiller ind på, hvordan det kan ske, og ofte er det bare, fordi man ikke plejer det så meget. Hvis du farver hår og evt. også afbleger det, har dit hår i høj grad brug for styrke, da det ellers er svagt og hurtigt kan blive slidt at se på. Derfor er det vigtigt, at du tænker mere over, hvad du kan gøre for at få mere liv i dit hår igen, og dette skal du tænke på også, hvis dit hår lige nu er sundt, fordi det kan hurtigt vende.

Hårkur

Det gør en kæmpe forskel for dit, hvis du regelmæssigt bruger en hårkur. Helst den bedste hårkur for dit hår. Sid gerne med den i længere tid, end der står på hårkuren, fordi så kan det trænge mere ind og gøre dit hår blødt. Du kan nok også selv mærke forskel, når du har haft hårkur i, og så kan du måske fornemme, hvor blødt og rart det er. Dette forsvinder dog, hvis du ikke regelmæssigt gør det, og det er en god idé at gøre det til en ren rutine.

Lad dit hår tørre naturligt

Hvis du lige skal hurtigt ud af døren, kan du måske nemt komme til at føntørre dit hår, og det gør vi alle sammen nogle gange. Det er dog en god idé ikke at gøre det til en vane, hvor du gør det alt for tit, fordi dit hår har ikke særlig godt af det. Det gælder også ting som glattejern, krøllejern osv.

Hvis du skal bruge det, er det i hvert fald helt essentielt, at du bruger noget beskyttelse til dit hår, så det ikke bare kommer direkte på håret og slider det.