Få dit barn til at sove

Dit barn hiver dig op flere gange om natten, og hver gang er det en kamp uden lige at få dit barn til at falde til ro og sove igen. Du har prøvet med elefantens vuggevise, men der sker intet. Både I som forældre og jeres baby er frustreret. Du er ved at hive hårene ud på dig selv, fordi hvorfor kan du ikke få dit barn til at sove? Du kan så meget, men at få en baby til at sove – nej, det er for svær en opgave. I starten handler det om mad, senere bliver det pga. tænderne kommer frem, og derefter kan du blive vækket, fordi dit barn er syg. Derfor er der altså lange udsigter ift. den gode nattesøvn, du har været vant til, men det er en del af det at blive forældre.

 

Børn sover forskelligt

Der kan læses om mange gode råd her på nettet, noget virker for nogle, og noget andet virker for andre. Det er vidt forskelligt og afhænger af dit barn, børn er forskellige. Nogle børn sover med det samme, at du synger elefantens vuggevise, hvor andre børn vil begynde at græde.

Dog er der visse ting, som du skal være opmærksom på, hvis dit barn bliver ved med at trække dig ud af sengen om natten, så skal du være opmærksom på sygdom. Du mærker, om dit barn har feber, og evt. holder du øje med afføringen, er den tynd eller tyk. Derudover kan det også være ørerne den er gal med. Mange babyer bliver ramt af mellemørebetændelse, hvilket gør meget ondt på dem. Derfor kan det være en god idé, at tage forbi lægen, så der enten kan behandles for det, eller at mellemørebetændelse kan udelukkes.

Det kan også handle om noget helt andet f.eks. tryghed, og det at kunne lytte til din hjerterytme, høre dit åndedræt, fars stemme eller noget helt fjerde. Der er derfor ikke andet for end at prøve lidt forskelligt for at finde ud af, hvordan dit barn kommer til at sove, så I også kan sove godt om natten.

Skriv et svar