Sådan kan du undgå eller mindske hårtab

Mange danskere kommer på et tidspunkt til at opleve, at de taber noget af deres hår. For nogle vil det være i svær grad, for nogle vil det være i mindre grad, men for de fleste mennesker gælder følgende: det er ikke noget de nyder! Det er især mange mænd, der på et tidspunkt i deres liv taber håret, og selvom det måske er genetisk og i længden er uundgåeligt, er der nogle ting, du i hvert fald kan gøre for at sænke processen.

 

Hold dig stressfri

Stress er en af grundene til, at mange danskere tåber noget af håret. Når din krop såvel som dit sind er meget stresset, kan håret lige så stille begynde at falde af. Derfor er det vigtigt at lytte til din krop og dit hoved, og tage initiativ når du begynder at føle dig stresset – f.eks. ved at være lidt god ved dig selv, eller holde en smule fri fra det der stresser dig.

 

Motion giver hårtabet modstand

En anden måde hvorpå du måske kan undgå hårtabet, er ved at holde dig fysisk aktiv. Det at have en sund krop gør, at kroppen kan kæmpe lidt bedre, og dermed ikke så let bare giver op på håret. Motion kan komme i flere former, f.eks. en gå- eller cykeltur. Hvis du har lidt svært ved at cykle, kan du jo også overveje en elcykel, så du holder dig aktiv, men på en lidt lettere måde. Du kan læse mere om elcykler på elcykelinfo.dk.

 

Medicin mod hårtab

Hvis du ikke lige nåede at stoppe hårtabet, er der også nogle medicinske alternativer, der kan rette op på skaden efter. Det er dog rigtig vigtigt, at du undersøger de produkter, som du overvejer at bruge, og kan få bekræftet, at der er dokumenterede virkninger – der er ingen grund til at risikere at forværre hårtabet.